STRUCNE SLUBE
Studentska služba
Finansijska služba
Informatički centar
Biblioteka 

BROJAC POSJETA

 

       Rijec dekana

 

Dragi studenti,
Izabrati poziv  koji će suštinski odrediti  Vaš profesionalni  život i karijeru  sigurno nije niti jednostavno niti lako.  Sada, kada ste odluku donijeli, želim Vam čestitati na hrabrom i dobrom izboru.
Dolaskom u našu zajedničku akademsku kuću, pred Vas će se postaviti novi zadaci i otvoriti Vam se novi horizonti i novi izazovi.

Svaka generacija studenata predstavlja novo iskušenje, potrebu da iznova artikuliranom intencijom opravdamo činjenicu da smo upravo mi izbor Vaše buduće edukativne i profesionalne orijentacije. Za Vas dati izbor znači pomak naprijed u obrazovno-naučnom procesu, na putu ka stjecanju najviših nivoa naučnog i akademskog obrazovanja.
Na našoj stranici želimo vas upoznati s osnovnim programima, projektima i aktivnostima koje obavljamo na Pravnom fakultetu u suradnji s drugim institucijama ili sami. Predstavljamo vam uređenje studija i druge sadržaje vezane uz rad fakulteta.

Našim studentima nudimo poticajno okruženje te ih želimo naučiti da postanu aktivni i neovisni istraživači znanja, želimo razviti u njima sposobnosti samostalnog razmišljanja i komunikacije te orijentiranost prema rješavanju problema. Naš je cilj obrazovati stručnjake koji će razviti vještine za cjeloživotno učenje, no također želimo razvijati ljude s visokim životnim i profesionalnim vrijednostima. Stoga je važan dio našeg fakultetskog života komunikacija sa studentima, međunarodnom akademskom zajednicom i partnerima iz raznih institucija.
Akademske studije su organizirane kroz dodiplomski studij, postdiplomski studij i doktorski studij. Tokom ovih studija postajete kreativni akteri ne samo nastavnog, nego i naučno-istraživačkog procesa. To potvrđuje da smo, u relativno kratkom periodu, uspjeli aktivno realizirati i prosperitetno afirmirati sve nivoe visokoškolskog, akademskog obrazovanja, uz apostrofiranu intenciju da ovo bude naš permanentan zadatak.
Dobro došli u svijet znanja, struke i nauke! Dobro došli na Pravni fakultet Univerziteta u Bihaću!

Želim Vam hrabrost, istrajnost i uspjeh u radu!
Vaš,   Dekan prof.dr. Nevzet VeladžićINFO SERVIS
KONTAKT INFO

Pravni fakultet Bihać
Ul. Mehe Hadžiabdića bb
77 000 Bihać
Bosna i Hercegovina

Tel:
00387 37 310 990
00387 37 312 990
00387 37 312 409
Fax:
00387 37 310 990

E-mail: prf@unbi.ba

ISTRAŽIVAČKI CENTAR
NOVO U GALERIJI
WEBMASTER

Administracija